Alles wat je moet weten over leverancierskrediet

Als je goederen inkoopt en deze bijvoorbeeld pas over 30 of 60 dagen hoeft te betalen, heb je ook een financieringsvorm. Als je kunt zorgen voor verkoop en betaling van deze goederen binnen deze periode, ben je in feite geholpen door je leverancier. Met het verkrijgen van leverancierskrediet gaat meestal wel je betalingskorting (veelal moet je dan betalen binnen 8 dagen) verloren.

Voor- en nadelen

Voordelen

  • Aflossing afhankelijk van je dagelijkse pinomzet.
  • Snel aangevraagd

Nadelen

  • Vaak korte looptijden, maximaal 6 maanden
  • Niet mogelijk zonder pinomzet
  • Bij maximaal gebruik van deze financieringsvorm kunnen de verplichtingen (aflossingen en rente) oplopen tot 20% van je omzet.

Voorbeeld berekening

Inkoop goederen EUR 10.000,-
Betalingskorting 2% (betaling binnen 8 dagen) of
Leverancierskrediet (betalen binnen 60 dagen)

Voor 52 dagen (8 dagen -/- 60 dagen) “betaal” (misgelopen betaalkorting) je in dit voorbeeld EUR 200,- (2% x EUR 10.000,-). Op jaarbasis is dit 14%.

Tip: kijk of andere financieringsvormen goedkoper zijn, soms kan je beter betalen binnen 8 dagen waardoor je gebruik kan maken van de betaalkorting.

Kom je er nog niet helemaal uit?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Wat kost het registreren als financier?

Het registreren als financier is maatwerk, hiervoor zal verdere afstemming nodig zijn. In geval van vragen mail naar [email protected].


Lees meer
Wat houdt een goedkeuring van de registratie door Credinq in?

Voor Credinq is betrouwbaarheid van de financier of accountant van groot belang. Om deze reden zal door Credinq een research worden uitgevoerd op de achtergrond van de financier of accountant.


Lees meer
Wanneer kan ik een verzoek – lead selecteren als financier / accountant?

Je kunt een verzoek – lead selecteren na registratie en goedkeuring van je registratie door Credinq. Credinq zal registratie binnen 24 uur beoordelen.


Lees meer
Is een financieringsspecialist gescreend?

Ja, we controleren de achtergrond van een financieringsspecialist uitgebreid. Op basis van de reviews vindt er ook een beoordeling plaats. Credinq accepteert geen verdere aansprakelijkheid ten aanzien van de het inhoudelijke proces.


Lees meer
Wat gebeurd er na de koop van een lead?

De plaatser ontvangt een email dat je geïnteresseerd bent, hij ontvangt je contactgegevens. De financieringsspecialist ontvangt bij de koop de contactgegevens van de aanvrager.


Lees meer
Hoe selecteer ik een begeleidingsverzoek?

Door op de marktplaats op het (winkelwagen icoontje) te klikken kunt u de lead kopen.


Lees meer
Wat gebeurd er na een match van je financieringsverzoek?

De plaatser ontvangt een notificatie dat je geïnteresseerd bent, hij ontvangt je contactgegevens. De financier ontvangt bij match de contactgegevens van de plaatser.


Lees meer
Wat houdt ‘100% garantie op reactie, anders geld terug’ in?

Credinq hanteert een 100% garantie op een reactie van tenminste 1 financier bij het plaatsen van een financieringsverzoek, anders wordt de plaatsingsfee van het betreffende verzoek – op verzoek van de plaatser – geretourneerd.


Lees meer
Is een financier gescreend?

Ja, we controleren de achtergrond van een financier uitgebreid. Op basis van de reviews vindt er ook een beoordeling plaats. Credinq accepteert geen verdere aansprakelijkheid ten aanzien van de het inhoudelijke proces.


Lees meer
Blijf ik altijd anoniem?

Ja, behoudens voor de geïnteresseerde partijen, zij ontvangen na getoonde interesse jouw contactgegevens. Deze partijen zijn door ons gescreend.


Lees meer
Neem contact op

Direct aan de slag om jouw doel te bereiken?

Ga voor een vliegende start, een groei in jouw omzet of een consistente winstmarge.
Credinq helpt jouw onderneming met passende financiers per doel.

Start financieringsaanvraag