Wat is startkapitaal?
Als je een eigen bedrijf wilt starten, heb je geld nodig om voorraad aan te kopen of te investeren in bijvoorbeeld een computer, maar ook om voor de eerste maanden de vaste lasten (huur, salaris, telefoonkosten) te betalen. Het geld wat je nodig hebt om je bedrijf te starten, noemen we startkapitaal.
Ontdek hoe Credinq jouw situatie kan verbeteren
Ga voor een vliegende start, een groei in jouw omzet of een consistente winstmarge.
Credinq helpt jouw onderneming met passende financiers per doel.
Plaats je financieringsverzoek op Credinq24 buff.ly/2SlqTyX. Voor de eerste 50 nieuwe volgers op LinkedIn https://buff.ly/2CFNhgV, stuur een email naar support@credinq24.nl en ontvang een gratis couponcode voor een plaatsing. #mkb #financiering #accountant #bank
Geplaatst door Credinq24 op Vrijdag 26 oktober 2018
Wat is een startlening?
Het meest makkelijk is natuurlijk startkapitaal te financieren met spaargeld of geld van familie of vrienden. Mocht dit onvoldoende zijn of niet voorhanden zijn kan je een starterslening aanvragen.
Op welke manier zou een starterslening je kunnen helpen?
Als jezelf over onvoldoende spaargeld beschikt is het aanvragen van een starterslening natuurlijk een oplossing. Een starterslening kan je ook helpen door je bedrijf in 1 keer goed neer te zetten, waardoor de kans van slagen van je bedrijf toeneemt. Een dergelijke lening biedt veelal ook een buffer om in de eerste maanden de uitgaven te dekken.
Voor- en nadelen van een starterslening
Voordelen
- Als je onvoldoende spaargeld hebt, kan je toch een bedrijf starten.
- Je kunt je bedrijf in 1 keer goed neerzetten, dit verhoogt de slagingskans.
- Het kan een buffert bieden voor de eerste maanden, waardoor je niet
direct geldzorgen hebt. - Je bent niet afhankelijk van familie of vrienden. Mocht je bedrijf niet slagen kan het lenen van geld van familie of vrienden heel vervelend zijn.
Nadelen
- Startersleningen worden niet makkelijk verstrekt door een financier. Het risicoprofiel van een startend bedrijf zijn hoog, omdat een deel van deze bedrijven het niet redt. Het inschatten van de winstgevendheid van een startend bedrijf blijft altijd lastig.
- Relatief hoge rentekosten
- Veelal ben je privé aansprakelijk voor een starterslening. Als je bedrijf niet slaagt, kan de financier je vragen privé-bezittingen te verkopen om de lening af te lossen.
De risico’s van een starterslening
- Een startend bedrijf is niet altijd succesvol. Gemiddeld stoppen 25% van de startende bedrijven binnen 3 jaar. Als je in een dergelijk geval een starterslening hebt, kan je met een restschuld blijven zitten die veelal wel terug betaald moet worden.
- Als je start als eenmanszaak of VOF ben je privé ook aansprakelijk voor starterslening. Dit betekent dat de bank in geval van een faillissement kan vragen privé-bezittingen te verkopen. Je kunt natuurlijk ook starten met een BV, je bent dan niet automatisch privé-aansprakelijk. Een financier zal dan vaak een privé borgstelling vragen, waardoor je toch persoonlijk aansprakelijk bent.
- Er sprake kan zijn van relatief hoge kosten, wat een kritische vergelijking van de aanbieders wenselijk maakt.
Verminder de risico’s en laat je adviseren
Waarom kiezen voor Credinq?
- Volledige online aanvraag
- 100% Onafhankelijk
- Transparant vergelijken
- Alleen reactie van investeerders die bij je aanvraag passen
- Matchmaking op basis van cijfers
- Meest volledige vergelijking
Tips over starterslening: op tijd aanvragen, doorlooptijd, welke informatie nodig, hoe lang geldig
Maak een ondernemersplan
Een gedegen ondernemersplan is cruciaal om goedkeuring te krijgen voor starterslening bij een financier. Wat zijn de de marktverwachtingen? Op welke manier ben je onderscheidend ten opzichte van andere aanbieders? Zijn vergelijkende cijfers voorhanden van andere aanbieders?
Minimaal EUR 25.000,-
De volgende informatie is in de regel relevant bij aanvragen van een starterslening
- Een gedegen ondernemersplan
- Een openingsbalans
- Een exploitatiebegroting van de komende 3 jaar
- Een liquiditeitsprognose voor de komende 3 jaar.
Welke mogelijkheden van startkapitaalfinanciering kan je vergelijken/Welke vormen zijn er?
- Rekening courant krediet
- Bevoorschotting debiteuren
- Verkoop van facturen
- Voorschot op je pinomzet
- Crowdfunding
- Leverancierskrediet
Waarom zou je de verschillende aanbieders willen vergelijken (gespecificeerd)?
- Doorlooptijd van de aanvraag, hoe snelt heb je de financiering nodig?
- Rente- en overige kosten van de starterslening
- Voorwaarden van de starterslening
Waar moet je op letten? Rente, provisie, zekerheden en andere voorwaarden
- Rente
- Provisies en overige kosten
- Voorwaarden financiering
- Zekerheden
Kom je er nog niet helemaal uit?
Bekijk de veelgestelde vragen of neem geheel vrijblijvend contact met ons op.
Het registreren als financier is maatwerk, hiervoor zal verdere afstemming nodig zijn. In geval van vragen mail naar [email protected].
Lees meer
Voor Credinq is betrouwbaarheid van de financier of accountant van groot belang. Om deze reden zal door Credinq een research worden uitgevoerd op de achtergrond van de financier of accountant.
Lees meer
Je kunt een verzoek – lead selecteren na registratie en goedkeuring van je registratie door Credinq. Credinq zal registratie binnen 24 uur beoordelen.
Lees meer
Ja, we controleren de achtergrond van een financieringsspecialist uitgebreid. Op basis van de reviews vindt er ook een beoordeling plaats. Credinq accepteert geen verdere aansprakelijkheid ten aanzien van de het inhoudelijke proces.
Lees meer
De plaatser ontvangt een email dat je geïnteresseerd bent, hij ontvangt je contactgegevens. De financieringsspecialist ontvangt bij de koop de contactgegevens van de aanvrager.
Lees meer
De plaatser ontvangt een notificatie dat je geïnteresseerd bent, hij ontvangt je contactgegevens. De financier ontvangt bij match de contactgegevens van de plaatser.
Lees meer
Credinq hanteert een 100% garantie op een reactie van tenminste 1 financier bij het plaatsen van een financieringsverzoek, anders wordt de plaatsingsfee van het betreffende verzoek – op verzoek van de plaatser – geretourneerd.
Lees meer
Ja, we controleren de achtergrond van een financier uitgebreid. Op basis van de reviews vindt er ook een beoordeling plaats. Credinq accepteert geen verdere aansprakelijkheid ten aanzien van de het inhoudelijke proces.
Lees meer
Ja, behoudens voor de geïnteresseerde partijen, zij ontvangen na getoonde interesse jouw contactgegevens. Deze partijen zijn door ons gescreend.
Lees meer
Direct aan de slag om jouw doel te bereiken?
Ga voor een vliegende start, een groei in jouw omzet of een consistente winstmarge.
Credinq helpt jouw onderneming met passende financiers per doel.